Krimnett

Faktasjekket journalistikk om kriminalitet og etikkbrudd

Opptøyer: Mann med engelsk flagg får hodet sparket som en fotball

Etter knivdrapet på tre småjenter har opptøyer eksplodert i mange byer i england.
En video viser hvordan en mann med engelsk flagg blir skjøvet i bakken. Mens han ligger nede sparker mobben ham i hodet som om det var en fotball.
En annen video viser flere brutale hodespark mot en annen mann på bakken. Advarsel: Sterke inntrykk

Kilde: X

Raseri etter knivdrap på småjenter

Det vekket sjokk og harme da tre jenter på 6, 7 og 9 år ble knivdrept etter å ha deltatt på et danse-arrangement inspirert av Taylor Swift. Mange jenter ble også kritisk skadet.

Kort etter ble gjerningsmannen identifisert som 17-årige Axel Muganwa Rudakubana. Muganwa ble født i Cardiff av foreldre som innvandret fra Rwanda.

NRK meldte at voldelige demonstrasjoner spredte seg i Storbritannia etter knivangrepet. Demonstrasjonene pågår fortsatt.

Machete-volden har eksplodert på få år

De siste årene har sett en massiv oppgang i knivvold. Professorer ved University of Leeds varsler om en økning i lovbrudd med kniv på 85% på få år – fra 2012-13 til 2019-20.

En video postet av BBC for bare dager siden viser hvordan flere sortkledde og maskerte menn slåss med macheter på åpen gate.

Opptøyene fortsetter

Opptøyene fortsetter nå i en rekke byer. Det forekommer en blanding av aggresjon, vandalisme, hærverk, tyveri, lettere vold og grov vold.

Videoer viser svartkledd, maskert og væpnet mobb og hodespark

En video viser en svartkledd, væpnet og maskert mobb som roper «TAKBIR, ALLAH AKBAR». Det er ingen tegn til at noen forsøker å gripe inn mot de bevæpnede blant dem.

Kilde: X

En annen video viser hvordan noen griper tak i flagget til en mann med et engelsk flagg.

Mannen blir dratt i bakken, og flere svartkledde og maskerte sparker ham i hodet og på kroppen.

Kilde: X

En tredje video viser hvordan en mann ligger på bakken og blir sparket i hodet av en annen mann med arabisk tekst på jakken.

Kilde: X

Store medier har omtalt bare deler av opptøyene

En rekke medier, så som BBC, har bare valgt å omtale deler av opptøyene, og eksempelvis vist personer med engelsk flagg som tenner på søppelbøtter.

Videoene av den brutale volden over har de ikke vist frem.

Krimnett tar faktasjekk alvorlig, og har en dusørordning med pengebelønning for rapportering av faktafeil.


publisert

Av: